Social Media

SMC074 video

“En wat ga je doen met de informatie die je vanavond hebt gehad?” Ik denk na over deze vraag en antwoord dat ik alles even wil laten bezinken. De hoeveelheid informatie inzake het maken en inzetten van video moet nog tot me doordringen. Samen met Nadi en een collega van haar loop ik de bibliotheek van Hengelo uit.

 

Afgelopen maandagavond zijn we naar het SMC074 (Social Media Club) event geweest. Omdat ik in een deel van Nederland woon waar dergelijke events meestal niet ècht in de buurt plaatsvinden, grijp ik deze kans met beide handen aan. Dus toen ik een paar weken geleden zag dat Pelpina Trip deze avond de spreker zou zijn, twijfelde ik geen moment en heb ik me aangemeld. Ik volg haar al jaren op Twitter en ik kijk met zeer grote regelmaat naar haar video’s (of die van Frankwatching) via haar YouTube kanaal. Hallo leuke en nuttige tips!

 

Pelpina aan het woord tijdens SMC074
Pelpina aan het woord tijdens SMC074

 

Deze avond staat helemaal in het teken van video. Ondanks dat ik hier niet veel mee doen, vind ik het allemaal reuze interessant. Ik ben (nog) niet erg actief met video, gewoon omdat ik dit persoonlijk nogal een drempel vind. Dat ik plaats neem vóór de lens in plaats van erachter. Ik ben niet gezegend met Doutzen-skills om altijd beeldig op (bewegend) beeld te staan. Sterker nog, ik vind mezelf er vaker niet dan wel leuk op staan. En dan vind ik het ook nog eens heel erg vreemd om naar mijn eigen stemgeluid te luisteren.

 

Ook zie ik mezelf niet als menig vlogger rondlopen met een camera en mezelf en de omgeving een groot deel van de dag film. Voor mezelf vind ik dit nogal ongemakkelijk. En binnen in huis voor de camera? Nee, daar loop ik ook nog niet warm voor. Voor mij is dit dus nogal een enorm ding.
Maar het hoeft toch ook niet zo groots, hoor ik je bijna denken. Het kan ook best iets kleiner en toegankelijker: Instagram Stories of Snapchat. Snapchat heb ik geprobeerd, maar Instagram Stories is meer iets voor mij. Voor iemand die een drempel ervaart, is dit wellicht iets om “cameravrees” te boven te komen. Zou het?

 

En natuurlijk weet ik dat ik niet enkel en alleen mezelf hoef te filmen. Ik kan me ook focussen op een gebeurtenis in de omgeving. Dit is iets dat voor mij wel het proberen waard kan zijn. De goede tips die ik deze avond heb ontvangen (goede audio, zo belangrijk) neem ik dan ook graag met me mee. En wie weet, komt er naast tekst ooit ook een heuse video online.

 

 

Foto door: Ionasnicolae/Pixabay

Eén reactie

  • Joop

    Ik kijk ook vaak naar Youtube filmpjes (die met een gewone spiegelreflexcamera zijn gemaakt) en het verbaast mij hoe goed de kwaliteit meestal is. Misschien wel leuk om mee te experimenteren.

Geef een reactie