Social Media

Social Media

Social Media

Ik vind social media leuk! Ik weet nog wel dat ik een aantal jaar geleden een beetje terughoudend was met het aanmaken van mijn Hyves account. Maar eenmaal aangemeld zag ik zoveel bekenden terug. Het was nieuw voor mij en je kon een beetje “gluren bij de buren”. Het klinkt ontzettend nieuwsgierig, maar deden we dit op dat moment niet allemaal? Het was immers “nieuw”. (Momenteel ben ik het gluurstadium lang en breed gepasseerd en volg ik enkel en alleen de tijdlijn).

Toen Facebook haar entree maakte, heb ik ook hier een account aangemaakt. Het werd voor mij al snel duidelijk: ik vond Facebook leuker als Hyves. Ik maakte de schifting; vrienden die zowel Facebook als Hyves hadden, verwijderde ik op Hyves. Langzamerhand werd de spoeling bij deze laatste zo dun, dat ik mijn account maar heb verwijderd.

IMG_4557

In die tijd hoorde ik ook voor het eerst van Twitter. Ik was nieuwsgierig en maakte ook hier een account aan. Dit gebeurde allemaal nog braaf vanachter mijn computer. Ik weet nog wel dat ik in het begin geen bal van dat hele Twitter begreep. Ik zag allemaal @ en # en was het spoor een beetje bijster. Ik liet het op dat moment maar voor wat het was.

Toen ik dan mijn eerste iPhone had, heb ik Twitter een nieuwe kans gegeven. Ik heb me er meer in verdiept en raakte vertrouwd met deze vorm van social media. Nu vind ik Twitter echt de leukste vorm van social media. (Ik hoor geregeld van mensen uit mijn buurt, dat ze Twitter niet leuk vinden danwel niet begrijpen. Misschien dat deze Twittertaalgids licht in de duisternis breng).

Drempel

Inmiddels heb ik meerdere social media accounts. Ik vind het leuk om te volgen en te delen. Ook mag ik erg graag de verhalen van andere bloggers lezen. Sommigen zijn zo open met het delen van datgene dat ze hebben meegemaakt (en dan doel ik met name op zeer persoonlijk e/o medisch gebied). Soms zou ik willen dat ik hier wat van mee heb, maar dat heb ik gewoon simpelweg (nog) niet. Dit is echt nog een drempel voor mij. Met het schrijven (lees: van je af schrijven) kun je natuurlijk situaties verwerken en deze een plekje geven. Door het delen kun je mensen bereiken die wat van je kunnen leren (ik kan immers ook van een ander leren).

Ik loop met de gedachten om twee onderwerpen bespreekbaar te maken. Misschien ooit, als ik over die drempel ben geklommen.

Herkennen jullie deze drempel?

Geef een reactie