sportief op mijn eigen manier
Persoonlijk,  Sport & ontspanning

Sportief op mijn eigen manier

Van nature beschik ik niet over heel veel sportgenen. De genen die nodig zijn om over de toestellen te springen die worden gebruikt bij gym of turnen heb ik al helemaal niet in bezit. Hoogspringen? Ik vond het altijd wel welletjes als ik “af” was en het hele gebeuren vanaf de zijkant mocht bekijken. En teamsporten? Ook zo niet aan mij besteed. Ondanks dat ik een gevoelsmens ben, is het balgevoel in zijn geheel afwezig. Maar ik ben sportief op mijn eigen manier.


Ik ben dankbaar en blij dat ik een jaar of vier/vijf geleden het hardlopen heb ontdekt. Ik ken dit natuurlijk wel en heb ook wel eens een poging gewaagd (op heel verkeerde schoenen), maar op dat moment dacht ik dan ook dat ook deze sport niet aan mij besteed is. De praktijk blijkt gelukkig anders. Ik geef het allemaal nog een kans en kies ervoor om te zorgen voor een goede basis; de juiste schoenen. Dit blijkt een goede keus, want ik heb er inmiddels alweer jaren profijt van. Ik ben een dieseltje, de eerste twee kilometers zijn nogal een struggle. Mijn lijf doet pijn en ik vraag me regelmatig af waar ik mee bezig ben. Tijdens de training komt het helemaal goed en vind ik het heerlijk. Ik weet weer waarom dit mijn sport is.


Ik weet niet waarom ik het heb, maar waarom is het neerzetten van tijd toch altijd weer een ding? Het is zeker leuk om mijn eigen tijd te verbeteren. Maar vergaat de wereld als dit even niet lukt? Nope! Ik wil me niet langer (ook niet tegenover mezelf) verdedigen voor de neergezette tijd. Wel wil ik wil mezelf wel blijven uitdagen, maar het moet wel leuk blijven. Lukt het niet? Dan maar even niet! Mij gaat het om de beweging en het sportief bezig zijn in de buitenlucht. Mijn gedachten op nul zetten en de boel even helemaal de boel laten. Dit blijf ik voor ogen houden. Ik verwacht dat ik dan maximaal van deze sport kan blijven genieten.

 

Ik ben benieuwd wat andere lopers vinden. Is het verbeteren van je eigen tijd een must of gaat het jou ook om de ontspanning?

 

Foto: Pixabay/kaboompics

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: