sprookjes
Body & Mind,  Persoonlijk

Sprookjes

Sprookjes ~ 1) Bedacht verhaal 2) Bedenksel 3) Berijmd verhaal 4) Epiek 5) Fabel 6) Fabeltje 7) Fictie 8) Gefantaseerd verhaal 9) Gefantaseerde vertelling 10) Idylle 11) Legende 12) Leugen 13) Literair genre 14) Onwaarheid 15) Onwaarschijnlijk verhaal 16) Overgeleverd verhaal 17) Overlevering 18) Spreukje 19) Sprookjesverhaal 20) Verdicht dierenverhaal

Vroeger (lang, lang, geleden) was ik als kind dol op de standaard sprookjes als Assepoester, Sneeuwwitje met haar zeven dwergen en Roodkapje. Hij stond in de kast, dat grote en dikke sprookjesboek gevuld met de prachtigste verhalen voorzien van de mooiste illustraties. Met veel plezier bekeek ik later ook de sprookjes op DVD.

Assepoester was toch wel mijn lievelings. De gemene stiefmoeder met haar dochters. De brief van de prins. De jurk gemaakt voor dat belangrijke bal, maar vernield door haar gemene stiefzussen. Maar hulp is nabij in de zin van de schattige vogeltjes, muisjes en de behulpzame fee.

De jurk wordt mooier dan ooit en de glazen muiltjes maken de outfit af. De pompoen verandert in een koets en de rit naar het paleis vangt aan. De dans met de prins, de klok die twaalf keer slaat, het verloren glazen muiltje. Maar na een lange zoektocht van de prins, wordt deze weer aan Assepoesters ranke voet geschoven. En ze leefden nog lang en gelukkig.

Maar ook in het dagelijks leven komen we ze tegen. Mensen die de mooiste sprookjes vertellen al dan niet naar eigen waarheid. De beloften die worden gedaan, maar niet worden nagekomen. De luchtbel die uit elkaar spat, want er is een teleurstelling te verwerken.

Ik ben een gevoelsmens, ik luister naar mijn intuïtie. Ik blijf scherp en alert. En als ik een keer pech heb, trap ik er met open ogen in. Er zijn situaties dat ik hoop dat ik het niet bij het rechte eind heb. In de grote mensenwereld is er niet altijd een happy ending, maar hebben wij te maken met leermomenten.

En ik ben iemand die wil blijven leren. De levenslessen zijn niet altijd geweldig, maar noodzakelijk voor een leerzaam leven en persoonlijke groei. Je leert jezelf maximaal kennen. En dat is toch niet geheel onbelangrijk, want uiteindelijk moet je op de eerste plaats met jezelf een lang en gelukkig leven hebben.

 

#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.

 

Foto door:  Pixabay/Cocoparisienne

Geef een reactie