Sport & ontspanning

Start to run

Afgelopen zondag was het zover. Ik ben gaan hardlopen…

Ik liep er al maanden aan te denken. Zal ik het doen of zal ik het niet doen? Vrienden en familie in mijn omgeving zijn al om. Die hebben allemaal vriendschap gesloten met de Vlaamse dame Evy. Ze is hartstikke leuk om naar te luisteren tijdens de workout en ze pept je helemaal op als je het onderweg even niet meer ziet zitten.

Ik twijfelde nog omdat ik dacht dat ik het met mijn knie niet aan zou kunnen. Ik ga hier niet verder over uitwijden, dat is verleden tijd. Maar nu ik allang geen klachten meer heb, wil ik het toch gaan proberen.

Afgelopen donderdag heb ik mij bij Intersport in Hengelo laten adviseren. Zij maken gebruik van het zgn. Fit for Feet. Mijn voeten werden gescand, er werd gekeken naar de stand van de voeten en of er afwijkingen waren. Ook werd er gevraagd naar m’n gewicht, of ik binnen e/o buiten wil hardlopen en of ik lichamelijke klachten heb. Toen ik mijn advies heb gehad, ging ik samen met de verkoopster op zoek naar een paar hardloopschoenen. De schoenen worden al snel 1 à 2 maten groter dan je normale schoenmaat, maar dat is normaal.

Maar goed, afgelopen zondag was het dus zover. M’n eerste les met Evy. Je wisselt hardlopen en wandelen af. Evy vertelt je wanneer je mag lopen en wanneer je mag wandelen en dat alles met een heerlijk muziekje erbij. Ook herinnert ze je aan je ademhaling en vertelt ze je dat ze hartstikke “fier” op je is. En dat is fijn, want tijdens de eerste les was ik wel heel even kwijt waarom ik hier ook alweer mee bezig was. Bij thuiskomst wist ik het weer; ik was moe, maar voldaan. Het voelde heerlijk! De lessen van Evy zijn te downloaden via de diverse sites (zie Google).

De verrassing kwam de volgende dag. De spierpijn! Niet één deel van het been, maar werkelijk alles. Ik waggelde als een pinguïn.

Omdat ik gisteren m’n tweede les had, moest ik naar hulpmiddelen grijpen. Ik heb een spierbalsem aangeschaft, zodat ik er gisteravond weer tegenaan kon. Ik heb vervolgens zonder problemen m’n tweede les volbracht. Ik heb deze bij de sportschool op de loopband gelopen. Morgen doe ik dezelfde les buiten.

Naast Evy gebruik ik de Nike Running app om m’n scores en bij te houden. Deze app heeft mogelijkheid om te delen via Facebook, Twitter en Path. Ik hoor zelf ook veel positieve berichten over looptijden.nl, maar heb hier zelf geen ervaring mee.

Ondanks dat ik nu nog steeds een beetje waggel, heb ik er al wel weer zin in om morgen weer te gaan hardlopen. Ik vertrouw erop dat ik het leuk blijf vinden en dat deze sport me helemaal eigen wordt.

Start to run

3 Reacties

Geef een reactie