stilstand
Sport & ontspanning

Stilstand

Stilstand ~ 1) Belgisch woord voor tramhalte 2) Bewegingloze staat 3) Handelscrisis 4) Onderbreking van een voortgang 5) Pauze 6) Rust 7) Stagnatie 8) Stase

 

Stilstand is achteruitgang. Zakelijk gezien ben ik het hier mee eens, maar daar wil ik het nu niet over hebben. Persoonlijk gezien is die stilstand soms wel prettig. In een snelle wereld waar we rennen en vliegen is de stilstand een moment van bezinning, rust en kunnen we even op adem komen. Het lichaam geeft aan wanneer deze rust nodig heeft. Op het moment wanneer de klachten en kwaaltjes om de hoek komen kijken vraagt het om een halt.

 

Ik vind het heerlijk om onverwachts tijd voor mezelf te nemen (en deze ook te krijgen) en even niets te doen, behalve datgene waar ik zin in heb. Of dit nu bestaat uit een wandeling met de hond, het lezen van een boek of Netflix series kijken op de bank, dat is mij om het even. Waar het om gaat is dat de accu wordt opgeladen.

 

En stilstand is dan even helemaal geen achteruitgang. Door even te kiezen voor jezelf, kun je juist weer even vooruit!

 

 

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit. Nu ligt #WOT in handen van Martha Pelkman (DrsPee).

 

 

 

 

Foto door: Makunin

Geef een reactie