Eten & drinken

Taart van bokkepoten

Ik ben nogal een keukenprinses… NOT… Ik ben niet dusdanig creatief dat ik aparte ingrediënten danwel kruiden toevoeg aan het eten.  Als ik kook, smaakt het best wel, maar het is niet dat je denkt, zo… wat een culinair hoogstandje. Vanmiddag deed ik mijn verjaardag dunnetjes over voor familie. Een collega wees me afgelopen week op de bokkepotentaart die op Smulweb staat. Toen zij me aangaf dat deze niet kan mislukken, durfde ik de uitdaging wel aan te gaan (ik had zelfs niets achter de hand voor het geval de taart zou mislukken). Dus ik was behoorlijk zeker van mijn zaak, eh… taart van bokkepoten.

Ik vind het leuk om zelf aan de slag te gaan om iets lekkers bij de koffie te trakteren. Omdat de taart in goede aarde viel, wil ik dit zeker met jullie delen.

Bereidingstijd:

Minder dan een half uur

Men neme:

 • 2 pakjes bokkepoten
 • 2 pakjes slagroom (200 gram per stuk)
 • 1 zakje slagroomversteviger
 • 1 pakje Saroma vanille pudding
 • 200 ml melk
 • Eventueel 3 à 4 eetlepels advocaat (bij gebrek aan de advocaat heb ik dit niet in de taart gedaan)

Onmisbaar:

 • Mixer
 • Springvorm (ik heb 26 cm ø)

Wat te doen:

 • Snijd de bokkepoten in de lengte doormidden
 • Mix de slagroom met de slagroomversteviger tot een stevig mengsel
 • Doe de Saroma pudding en de melk in een maatbeker en klop dit door elkaar (let op! Op het pakje van de pudding dat je deze moet mengen met 500 ml melk. Maar houdt hier echt het recept aan en meng met 200 ml melk)
 • Doe het vanillemengsel door de slagroom en meng dit goed door elkaar
 • Bedek de bodem van de springvorm met de bokkepoten. Ik heb de bodem van de springvorm voorzien van bakpapier.
 • Vervolgens verdeel je de helft van het slagroom/vanillemengsel over de bokkepoten
 • Doe een tweede laag bokkepoten over het mengsel
 • Verdeel het restant van het mengsel over de laag bokkepoten
 • Het restant bokkepoten verkruimel je tot slot over het mengsel

De taart moet vervolgens een paar uur opstijven in de koelkast (bij mij heeft de taart zo’n vier uur in de koelkast gestaan). Ik kreeg de tip mee om de taart niet de avond van tevoren te maken. De bokkepoten zijn dan namelijk niet meer lekker knapperig.

Naast dat het er leuk uit ziet smaakt het ook nog eens erg goed. Aangezien de mens gek is op plaatjes, heb ik foto’s gemaakt van mijn „bakproces”.

Ingrediënten bokkepootjestaart
Ingrediënten
Halveer de bokkepoten in de lengte
Halveer de bokkepoten in de lengte
Bodem springvorm bokkepoten
Bedek de bodem van de springvorm met bokkepoten
mengsel bokkepotentaart
Meng vanillemengsel door de slagroom
Mengsel over bokkepoten
Verdeel eerste helft van het mengsel over de bokkepoten
bokkepoten over het mengsel
Tweede laag bokkepoten over het mengsel
Restant mengsel over bokkepoten
Restant mengsel over de bokkepoten
resultaat bokkepotentaart
Het uiteindelijke resultaat

Dus zin in een culinaire uitspatting? Probeer deze taart maar eens…

 

Mijn complimenten voor de dame die dit recept heeft bedacht.

5 reacties

Geef een reactie