taboe
Persoonlijk

Taboe

Taboe ~ 1) Dit is geen onderwerp van gesprek (crypt.) 2) Heilig verbod 3) Heilig 4) Iets waarover men niet praat 5) Iets waarover niet gepraat mag worden 6) Iets waarover men niet praat (crypt.) 7) Niet toegestaan 8) Niet bespreekbaar 9) Onbespreekbaar 10) Ongepast 11) Onschendbaar 12) Onaantastbaar 13) Onaanraakbaar 14) Onbespreekbaar onderwerp

 

Ik heb er ook wel eens mee te maken (gehad). Het gevoel of een gedachte die lastig is om uit te spreken. Vaak betreft dit een situatie of gevoel die zo dicht en diep bij mij ligt. Mijn ervaring is dat ook een taboe bespreekbaar moet worden gemaakt. Doe ik dit niet, dan creëer ik een muur om mij heen die voor mij steeds lastiger te doorbreken is.

 

Om mij goed te blijven voelen moet ik datgene dat me dwars zit bespreken met diegenen die dicht naast me staan of diegene die het betreft. Maak ik er geen gesprek van, dan zeul ik de last op mijn schouders mee en gaat dit ten koste van mezelf. Uit ervaring kan ik vertellen dat dit echt geen succes is.

 

Dus hoe groot de uitdaging ook is. Het taboe betreft een gevoel of onderwerp, waarvan de lading af moet. Dit kan enkel door erover te praten.

 

 

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit. Nu ligt #WOT in handen van Martha Pelkman (DrsPee).

 

 

 

 

 

Foto door: Angela GS/Flickr

Geef een reactie