Body & Mind,  Lezen & schrijven

Terugblik en vooruitkijken

Terugblik en vooruitkijkenTerugblik

Eind december 2013. De lijstjes vliegen je om de oren. Tenminste, als ik de social media mag geloven. Ik krijg er zelf bar weinig van mee. Momenteel kijk ik weinig TV en luister en weinig naar de radio. Normaal heb ik het liefst geluid/muziek om me heen, maar ik mis het nu niet eens. Ik vind de stilte en rust op dit moment fijn.

Maar nu het einde van dit jaar nadert, kijk ook ik terug. Terug in mijn eigen jaar. Wat is er veel gebeurd! Ik zou het echt eens moeten opschrijven. Want ik moet echt graven wat ik deze laatste twaalf maanden heb uitgespookt en meegemaakt.

In januari ben ik de grote uitdaging met mezelf aangegaan. Nu bijna een jaar later, mag ik wel zeggen dat deze is geslaagd. Ik weet nog niet of ik hier inhoudelijk over ga bloggen. Mocht dit zo zijn, dan merken jullie dit vanzelf.

Dit jaar heb ik veel mogen optrekken met vrienden die we in 2012 hebben ontmoet. In maart dit jaar zijn we met hen naar Amsterdam geweest. Lekker de stad en in ´s avonds naar Shrek De Musical. Dit was echt een erg leuk weekend. Op zulke momenten word ik eraan herinnerd wat een rijk persoon ik ben.

Dit jaar ben ik ook hardloopclinics gaan volgen. Ik was er al uit dat ik hardlopen leuk vind om te doen, maar door deze clinics is dit alleen maar bevestigd en ben ik het nog leuker gaan vinden. In mei dit jaar heb ik dan ook meegedaan aan de Eiberrun en heb deze naar tevredenheid uitgelopen. Inmiddels ben ik lid geworden van de plaatselijke atletiekvereniging, zodat ik één keer per week een training heb.

In juni dit jaar ben ik naar het concert van Alicia Keys geweest. Wat een zangeres en wat een show! Ik kijk er met zoveel plezier op terug.

In augustus is eindelijk mijn eigen site MissMarleen de lucht in gegaan. Ik ben hier zo blij mee en trots op. Het is de bedoeling dat in het nieuw jaar de site verder wordt gepimpt en dat er vele blogs op worden gepost.

Zo rond de herfstvakantie heb ik alles op alles gezet voor de studie. Voor mijn werk moet ik twee diploma´s halen: WFT Basis en WFT Schade Particulieren. Ik heb er toen bewust voor gekozen om het bloggen op een laag pitje te zetten. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen. De week voor Kerst mocht ik het tweede examen met goed resultaat afsluiten. Ik ben blij dat ik deze studies nog in 2013 kon afronden.

Uiteraard hebben er in 2013 ook gebeurtenissen plaatsgevonden die ik liever vergeet, die niet in de herhaling hoeven.

Vooruitkijken

Overmorgen is het 2014. Ik hoop dat dit voor mij een jaar mag worden met nog meer persoonlijke groei. Dat ik mag groeien in het schrijven. Ik weet, aldoende leert men. Als ik sommige blogs lees, weet ik dat ik nog maar een groentje ben. Maar ik vind dit niet erg. Iedereen is ooit begonnen. Ik kan alleen maar groeien en dit is wat ik wil.

Verdere goede voornemens heb ik niet. Ik ga op dezelfde voet verder, waar ik nu mee bezig ben. Dit bevalt me wel.

Hebben jullie nog goede voornemens voor het nieuwe jaar?

 

2 reacties

Geef een reactie