Sport & ontspanning

Toerist in eigen land

Gisteren was ik toerist in eigen land. Ik vind het leuk om steden te bezoeken die ik nog niet eerder heb gezien.

Het moge duidelijk zijn, ik ben gek op onze hoofdstad. Ik vind het dan ook heerlijk dat ik op toch wel zeer korte termijn hier weer een bezoekje aan mag brengen. Gisteren stond Delft op het programma. Bij Delft denk ik aan de Oude Kerk, de Nieuwe Kerk en het Delfts Blauw. Later wordt hier natuurlijk schilder Johannes Vermeer aan toegevoegd.

De reis duurde lang, maar door de goede aansluiting van de treinen verliep deze voorspoedig. Na aankomst in Delft, zo rond half één, mochten we eerst even genieten van een welverdiende kop koffie (lees: cappuccino) en een heerlijke tosti.

Na de lunch liepen we richting de binnenstad, op weg naar de Oude Kerk. Voor € 3,50 p.p. mochten we de kerk bekijken. Voor deze € 3,50 mogen we later ook de Nieuwe Kerk bezoeken. Bij de Oude Kerk vielen me de mooie glas-in-loodramen meteen op. 

Glas-in-lood ramen Oude Kerk Delft
Glas-in-lood ramen Oude Kerk Delft
Glas-in-lood ramen Oude Kerk Delft
Glas-in-lood ramen Oude Kerk Delft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De zon scheen door deze ramen naar binnen, waardoor de mooie kleuren duidelijk zichtbaar zijn. In deze Oude Kerk ligt de graftombe van Piet Hein en Johannes Vermeer. Verder viel het me op dat er in beelden en op de graftombes diverse doodshoofden staan. Ik vind het raar om over de graftombes te lopen, maar een andere keus is er niet, anders kom je niet achterin de kerk.

Dagje Delft 28-12-2013 005 Dagje Delft 28-12-2013 009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de Oude Kerk bekeken te hebben, liepen we door naar de Nieuwe Kerk. Dit ligt redelijk dicht bij elkaar.

Nieuwe Kerk Delft
Nieuwe Kerk Delft

Deze kerk staat er uiteraard om bekend dat hier leden van onze koninklijke familie zijn bijgelegd. De grafkelder van de koninklijke familie ligt voor het praalgraf van Willem van Oranje.

Grafkelder koninklijke familie
Grafkelder koninklijke familie

 

Praalgraf Willem van Oranje
Praalgraf Willem van Oranje

Na de bezichtigingen van de kerk, bekeken we onder het genot van koffie en verse muntthee, wat we verder zouden doen. Ik had graag het museum van Johannes Vermeer willen bezichtigen. Door tijdgebrek kon dit helaas niet plaats gaan vinden. Ik vind dit wel een goede reden om weer een keer terug te gaan naar deze mooie stad!

Delft heeft bij mij een positieve indruk achter gelaten. Het is voor mij dan ook niet de laatste keer dat ik hier ben geweest.

Wat is jouw favoriete stad en waarom?

Geef een reactie