uitdaging
Lezen & schrijven

De uitdaging

Ik doe af en toe mee met de #WOT (Write on Thursday) en heb een paar maanden meegedaan aan de  BlogAwayNL blogopdrachten. Een paar weken geleden is bij de #WOT het woord “Waarom” de opdracht. Het is niet zozeer een woord waar ik direct een blog voor in gedachten had. Ik vond de opdracht dan ook lastig. Maar hiermee wordt meteen voor mij de uitdaging gevormd. Ik ben op dat moment wat anders gaan doen en heb het even losgelaten. Later de dag ben ik er goed voor gaan zitten en schreef het blog zich bijna vanzelf.

 

Grotendeels bedenk ik uiteraard mijn eigen onderwerpen. Doordat ik deze zelf bedenk, liggen ze als vanzelfsprekend dicht bij me en blijf ik bij mezelf. In mijn hoofd is het blog grotendeels geschreven. Mijn vingers moeten het werk nog doen. Vervolgens nog wat schrappen en herschrijven en het blog is geschreven.
Maar zo simpel hoeft het dus niet altijd zo te zijn. Het leuke van de opdrachten van #WOT en de BlogAwayNL is dat de onderwerpen worden gegeven. Ze zijn bedacht door iemand anders en kunnen dus iets verder van me af staan. Hierdoor vragen ze meer aandacht. Maar doordat ik hier zelf over nadenk en het blog zelf maak, blijf ik nog steeds bij mezelf. Toch kijk ik verder om mij heen en denk ik dieper (of anders) over het onderwerp na.

 

“What you do makes a difference, and you have to decide what kind of difference you want to make.” 

― Jane Goodall

 

Ik vind het goed dat ik meer nadenk over de dingen die voor mij niet vanzelfsprekend zijn, die wat verder van me af staan. Op deze manier ga ik anders tegen onderwerpen en situaties aankijken. Het is vernieuwend leren kijken. Overal zit wel een blog in. De onderwerpen liggen echt op straat. Ik moet ze alleen (nog beter) leren zien om die onderwerpen te vinden die iets verder van mij af liggen. Ik wil mezelf blijven uitdagen, alleen dit kan mij doen groeien.

 

 

 

 

Foto door: chattygd

2 reacties

  • Karin Ramaker (@metkcom)

    Bij een opdracht worden je gedachten min of meer gedwongen om anders om te gaan met het onderwerp. Zelf verzinnen is vaak handiger en meer in je comfortzone. Ik forceer mezelf soms een onderwerp te nemen en kan er dagen op broeden. Dat onderwerp is niet per sé een onderwerp wat ik aantrekkelijk vind maar wel een goed onderwerp is om voor mijn werk aan te kaarten. Het zorgt ervoor dat je anders bezig bent met tekst, merk ik. En wat makkelijk is, is niet altijd leerzaam.

Geef een reactie