mijn ultieme droom
Lezen & schrijven

Mijn ultieme droom

Dromerig staar ik voor me uit. Ik denk na. Hoe mooi zal het zijn als ik mijn ultieme droom werkelijkheid mag laten worden. Ik ben dol op het spelen met letters, woorden en zinnen. Schrijven is mijn grote hobby. En van mijn hobby mijn werk maken, dat lijkt me geweldig. Mijn ultieme droom! Maar hoe kan ik een droom werkelijkheid laten worden? Is samenwerking de sleutel naar succes?

In een wereld waar iedereen lijkt te bloggen en te schrijven, is het een uitdaging om jezelf te blijven onderscheiden. Soms lijkt het net of alles al is verzonnen en gedaan. En vaak zijn die ideeën te simpel en kan ik mezelf wel voor mijn hoofd slaan waarom ik dit niet heb bedacht. Waarom denk ik altijd te diep na?
Mij is geleerd dat ik niet alles alleen hoef te doen. Waarom mag ik geen kruiwagen hebben? Of een samenwerking aangaan met iemand die al goed op weg is en zichzelf al ruimschoots heeft bewezen? Waarom zou ik van deze persoon geen tips mogen krijgen en adviezen mogen aannemen?

Mijn hoofd leunt op mijn handen. Ik kijk vooruit en denk na. Van wie kan ik wat leren? In wat voor stijl schrijft deze persoon. Door welke schrijfstijl blijf ik geboeid en wordt mijn interesse gewekt? Ik ben breed geïnteresseerd, maar bewustwording en persoonlijke groei is iets dat me momenteel erg bezig houdt. Er schiet me één naam te binnen: Susan Smit. Ik heb een paar boeken van haar gelezen en er staan een paar op mijn lijstje om te lezen. Waarom Susan Smit? Ze schrijft fijn en niet te complex. Het is niet dat ik halverwege een bladzijde de tekst opnieuw moet lezen, omdat ik de draad volledig kwijt ben. Bovendien vind ik haar een vrouw die bewust leeft en ze komt op mij over als een sterke, wijze vrouw die haar lessen leert en er echt iets mee doet. Ik droom verder. Susan geeft mij een kans en we komen met elkaar in contact. In een wereld waar veel online geregeld kan worden, heb ik dit zo voor elkaar. We spreken af.

Mijn perfecte samenwerking verloopt soepel. Een goede communicatie is van het allergrootste belang. Hier valt en staat alles mee. Hierdoor weten we wie wat doet en kunnen we elkaar tips geven. Gewapend met schrijfblok en pen zitten we tegenover elkaar. Er gaat immers niets boven het in real life contact. We nippen van onze koffie, hebben een leuk gesprek en maken onze ideeën bekend. We vullen elkaar aan, zodat onze ideeën alleen maar beter worden en deze vorm gaan krijgen. De basis voor iets moois om mee aan de slag te gaan.
Met een schrijfblok vol aantekeningen gaan we na afloop elk weer onze eigen weg. Ik word bedankt voor een leerzaam gesprek. Ik word gecomplimenteerd over mijn accuratesse. Ze geeft aan dat we van elkaar kunnen leren. Dat we een mooie aanvulling zijn op elkaar. Ik bloos een beetje. Complimenten ontvangen van zo’n intrigerend persoon, dat maak ik niet alle dagen mee. Mijn zelfvertrouwen krijgt een boost. Net als ik haar goed vind, vindt zij dit andersom ook. Ik laat alles bezinken. Thuis pak ik mijn schrijfblok en lees alles nog eens goed door. Er schiet me nog een vraag te binnen. Wat zal ik doen? Bellen of mailen? Een beller is sneller, maar met het mailen kan ik de woorden en zinnen beter formuleren. Doordat er hoogstwaarschijnlijk via de mail een antwoord terug komt, kan ik deze opslaan in een map en deze altijd opnieuw lezen. Dat vind ik prettig. Het mailen vind ik een zeer geschikt middel om te kunnen communiceren. Door de goede en duidelijke communicatie verloopt de samenwerking prettig.

Of Susan Smit een persoon is waar ik in het dagelijks leven een klik mee zal hebben, daar zal ik hoogstwaarschijnlijk niet achter komen. Wat wel van belang is dat zij door haar boeken en columns mijn interesse wekt. Een sterkte vrouw die een goed columniste en schrijfster is. En ze staat bewust in het leven. Een persoon waar naar mijn idee veel van te leren valt. Ik lees haar boeken en haal hier mijn eigen lesstof uit. Iemand tikt me op mijn schouder. Ruw word ik teruggebracht naar de realiteit. In mijn dagdroom heb ik naast mooie inzichten, een perfecte en leerzame samenwerking gehad.

 

 

Dit blog is de eerste opdracht van de Blog Away NL NL #2 cursus.

 

Foto door: Jason Tabarias

Geef een reactie