voetbal
Body & Mind

Voetbal

 

 

Dit is mijn deelname aan #WOT; Write on Thursday. Op de site van Martha, ook bekend als DrsPee, verschijnt iedere donderdag haar blog met het themawoord. Deze week is dit:

Voetbal

Voetbal ~ 1) Bal 2) Balspel op veld 3) Balspel 4) Balsport 5) Bal van leer 6) Bolvormig voorwerp 7) De welving achter de tenen (crypt.) 8) Een bal 9) Football 10) Handbalterm 11) Jongensspeelgoed 12) Knikker 13) Knikker (crypt.) 14) Nationale sport in Engeland 15) Openluchtspel 16) Ploegsport 17) Populaire balsport 18) Sport of spel 19) Soccer 20) Socker

 

Voetbal dus. Als iets ver van mij af staat is het voetbal. Enkel rond de EK en WK wil ik wel voor de TV gaan zitten. Samen met vrienden vind ik het wel gezellig. Maar verder? UEFA Champions League, Eerste Divisie en Eredivisie. Het zal me wat. Na honderd keer uitleg weet ik ongeveer wat buitenspel is, maar als ik het zelf wil beschrijven, kom ik er opnieuw niet uit. De interesse ontbreekt om het echt te onthouden.

Maar hoe kan ik over voetbal schrijven wanneer ik er niets mee heb? Ik kan het ook anders gebruiken. Ik kan het ook spreekwoordelijk gebruiken of deze als een metafoor inzetten. De bal kan immers alle kanten op rollen.

Ik denk dat we in het dagelijks leven flink rennen om ons doel te bereiken. En heeft het zin? Nee, ik ben in de veronderstelling van niet. Soms lopen we aan onszelf voorbij en lopen we ons doel compleet mis en trappen we het van ons af. Zou het niet beter zijn de tijd te nemen, vertrouwen te hebben en op deze manier het doel te bereiken? We hebben geduld en nemen de tijd. Weten wat we moeten doen om het doel te bereiken. Koesteren we het dan niet meer?

De tijd dat ik mezelf buitenspel zet, ligt achter mij. Levenslessen die ik mocht ervaren, maken dat ik liever ben voor mezelf. Dat ik mijn grens mag aangeven. Ik heb mijn eigen lijnen gezet. Ik ben mijn eigen grensrechter.

Lessen en ervaringen rollen als een rode draad door mijn leven. Ik leer en groei. Ondanks dat het niet altijd even leuk is, ben ik blij dat ik mijn lessen heb mogen (en ik de toekomst blijf) leren. Ik ben er dankbaar voor. Ik weet dat mijn gras net zo groen is als bij de buren.

 

 

 

 

Foto door: Shawn Rossi

Geef een reactie