Sport & ontspanning

Voorjaar

Afgelopen week rook ik het (bijna) elke dag. Voorjaar. Eigenlijk vind ik het wel bijzonder dat je voorjaar kunt ruiken. Ik kan het ook niet eens uitleggen hoe het ruikt (is het de bloesem?), maar ik denk dat menigeen dit wel zal herkennen. En dan ook nog die prachtig blauwe lucht en de vogels die (letterlijk) het hoogste lied zingen. Wat houd ik toch van het voorjaar.

Schermafbeelding 2014-03-09 om 14.07.57

Koning Winter is me goed gezind. Hij heeft naar mij „geluisterd” en mij een sneeuwloze, zachte winter gegund. (De sneeuwliefhebbers hebben het andere jaren beter gehad. Zo is er voor elk wat wils.) Ja, ik vind het plaatje van verse sneeuw ook wel mooi, maar zodra ik ook maar één stap in de verse krakende sneeuw moet zetten (en ik bijna ben uitgegleden) kan ik de winter al helemaal vervloeken. Je ontkomt er gewoon niet aan om er doorheen te moeten.

Het is nu maart en ik weet dat het in april nog wel kan sneeuwen. Doet april immers niet wat hij wil? Maar ik geloof (of wil het niet geloven) niet dat er nog centimeters sneeuw zal vallen. Ik kijk naar de prachtig blauwe lucht en luister naar de vogels. De eerste vlinders zijn ook al weer gesignaleerd. Hoe fijn is dat!

En dan die kleurige en fleurige voorjaarsbloemen; tulpen, narcissen, crocussen, etc. Ook dit is voor mij een teken dat ik in het goede seizoen zit.

De mensen lachen, iedereen heeft een goed humeur. We kunnen weer (bijna) zonder jas naar buiten, de zonnebril op de neus en vitamine D opsnuiven. De avonden worden langer, de temperatuur steeds hoger. Het leven verplaatst zich van binnen naar buiten. Een drankje op het terras, een ijsje in de hand.

En, het is immers maart, dit is nog maar het begin. Ik vertrouw op een mooi lang voorjaar en een prachtige zomer.

Gaan jullie er ook van genieten?

Geef een reactie