vriendschap
Persoonlijk

Vriendschap

Waar het in de pubertijd nog om de hoeveelheid gaat, is dit voor mij nu het allerminst belangrijk. Het is alsof het destijds ging om geen handvol maar een landvol. Hoe meer vrienden hoe liever. Maar het is onmogelijk om met zoveel jongens en meiden een hechte vriendschap op te bouwen. Naarmate ik wat ouder en wijzer ben, zie ik dit in.

Maar nu, op dit moment, mag ik zeggen dat ik best veel mensen “ken”. Zij variëren van (vage) kennissen tot (goede) bekenden. Er is echter maar een handjevol mensen waarvan ik kan zeggen dat zijn mijn beste vrienden zijn. Ik kan met ze huilen en ik kan met ze lachen. En dit gebeurt dan ook. Wanneer ik ergens mee zit, kan ik het uitspreken. Mijn ziel kan op tafel worden gelegd. Er is geen schaamte. Ik ben dan ook enorm blij dat een paar jaar geleden deze vrienden (zij weten dat ik hen bedoel) heb mogen leren kennen.

Het #WOT-woord van deze week:

Vriendschap ~ 1) Affectie 2) Camaraderie 3) Genegenheid 4) Kameraadschap 5) Soort relatie

 

Door de jaren heen heb ik vriendschappen zien komen en gaan. In de kinder- en puberjaren had ik vriendinnen waarvan ik destijds dacht dat deze vriendschappen nooit over zouden gaan. Lekker naïef natuurlijk. Als volwassene heb ik een vriendschap gehad die achteraf in de verste verte niet op een vriendschap lijkt.

 

“Many people will walk in and out of your life, but only true friends will leave footprints in your heart”
― Eleanor Roosevelt

 

Vrienden komen en gaan, maar heb er wel het vertrouwen in dat sommige vriendschappen echt blijven. Dat vrienden komen en gaan, daar ben ik mij terdege van bewust. Naarmate ik ouder, wijzer én slimmer ben geworden weet ik ook dat het gaat om de kwaliteit en niet om de kwantiteit. Ik kies voor een handvol en niet meer voor een landvol.

 

#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.

 

Foto: Unsplash/rawpixel.com

Geef een reactie