vroeg
Persoonlijk

Vroeg

Vroeg ~ 1) Bijtijds 2) Bijwoord 3) Eerder dan verwacht 4) Intijds 5) Jeugdig 6) Jong 7) Matineus 8) Niet op tijd 9) Onverlaat 10) Pril 11) Rijp 12) Ruimschoots op tijd 13) Tijdig 14) Tijdsaanduiding 15) Vroegtijdig

 

Op werkdagen gaat mijn wekker vroeg. Of op tijd. Ik weet dat er op dat moment al velen op pad zijn of aan hun werk zijn begonnen (of in geval van nachtdiensten hun werk verlaten). Ik vind zeven uur best vroeg. Als ik nog half in dromenland ben en mijn bed nog veel te lekker ligt, geeft mijn wekker aan dat het tijd is om op te staan. Maar vroeg of niet, daar wordt niet naar gevraagd. De dag begint.

 

Maar eenmaal gedoucht, ben ik klaar voor de dag. Wanneer ik beneden de deur open en Pip al uitrekkend haar mandje verlaat en mij begroet, word ik blij. Als vanzelf komt er een glimlach rond mijn mond. Ik denk allang niet meer aan de tijd en mijn bed. Het is al niet meer heel donker als ik tegen kwart voor acht met Pip naar buiten loop. Het is fris buiten. Terwijl ik de sjaal nog eens goed langs mijn oren omhoog doe, kijk ik om me heen. Wanneer we samen aan het wandelen zijn, geniet ik van buiten. Ik vind de vroege ochtenden zo mooi.

 

Elke dag opnieuw geniet ik van de ochtendwandeling. Vroeg (of op tijd) in de ochtend. De vogels laten al van zich horen en ook de eenden zijn druk in de weer. Ze hebben alle aandacht van Pip. Want onze golden retriever heeft een tomeloze interesse in vogels en eenden. Dat is het mooie van de ochtenden. De flora en fauna komt op gang.

 

Wanneer het ’s ochtends vroeger licht wordt en de vogels ook vroeger van zich laten horen, dat vind ik wel heel erg mooi. De aard van dit beestje is misschien lastig te veranderen. Maar zal ik ooit, vroeg of laat, een écht ochtendmens worden? De tijd zal het leren.

 

 

#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.

 

 

Foto door:  Pixabay/Skitterphoto

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: