vuurwerk
Persoonlijk

Vuurwerk

Vuur·werk (het; o) ~ 1) snel verbrandende, veel licht gevende en meestal luid knallende voorwerpen, ontstoken bij festiviteiten of voor het geven van signalen 2) feest met vuurwerk 3) opvallend, krachtig optreden

 

Ik kan er nu niet om heen. Na de kerstdagen wordt het (on)geduld van velen op de proef gesteld. We kunnen de jaarwisseling bijna ruiken en dan is het voor velen de hoogste tijd om op pad te gaan. Aansteeklont, sigaret, rotjes en ander knalvuurwerk in de aanslag. Zelfs vóór oudjaarsdag wordt er al flink geknald.

 

Ik heb er nooit van gehouden. Als ik men de lont bij het vuurwerk zag houden, kroop ik bijna in de kraag van mijn jas. Gelukkig zat er ook nog een dikke sjaal omheen. Hiermee wilde ik voorkomen dat ik zou schrikken. En raad eens…? De knal kwam altijd harder dan ik had verwacht. Schrik alom; mission failed! Dat vuurwerk is nooit liefhebberij geworden en dat gaat ook niet meer gebeuren. Helemaal voorkomen kan bijna niet, maar ik ben een voorstander van centrale plaatsen waar het vuurwerk wordt afgestoken. Wie wil kijken, kan dit doen. Maar wie dit niet wilt, blijft lekker thuis.

 

Het onbegrip dat wordt getoond, wanneer ze met hun trouwe viervoeter langslopen.

 

Tijdens de wandelingen met Pip, praat ik regelmatig met andere baasjes. Ook zij spreken net als ik hun onbegrip uit over hoe roekeloos sommigen omgaan met vuurwerk. Het onbegrip dat wordt getoond, wanneer ze met hun trouwe viervoeter langslopen. Ik wil me niet met andermans opvoeding bemoeien (liever niet zelfs), maar ik ben er verbaasd over dat sommige (jonge) kinderen zich mogen vermaken met vuurwerk. Ik kan alleen maar hopen dat de ouders hun kinderen in de oren fluisteren dat ze alleen vuurwerk mogen afsteken wanneer de kust veilig is. Dus wanneer er geen mensen en al zeker geen dieren in de buurt zijn. Maar ik hoor vaak genoeg dat de jaarwisseling voor onze harige vriendjes de ergste dagen van het jaar zijn.

 

2016 is bijna verleden tijd en we mogen 2017 nu echt snel begroeten. Ik blijf met de jaarwisseling lekker warm binnen. Lekker bij mijn allerliefste viervoeter. Ik wens jullie allemaal een goede jaarwisseling en een warm, veilig, liefdevol en gezond nieuwjaar!

 

#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.

 

 

Foto door: Pixabay/Unsplash

Eén reactie

Geef een reactie