Waar zeg je nee tegen
Body & Mind,  Persoonlijk

Waar zeg je nee tegen?

Nee!

Dat een woord van drie letters soms zo lastig kan zijn om uit te spreken. Ach… dat doe ik nog wel even voor die ander. Hij zou dat ook voor mij doen. Hallo valkuil! Maar zou die ander dat wel voor je doen? Ongetwijfeld, maar wel alleen wanneer het hem uit komt. Wanneer hij zichzelf niet in een spagaat hoeft te wurmen om je te helpen. En laten we eerlijk zijn; heeft hij niet groot gelijk? Ja!

 

Er zijn velen die zoveel moeite hebben dit kleine woordje uit te spreken. Het is essentieel om dit woord toch in je systeem te krijgen. Alleen door nee te zeggen tegen die ander kun je pas lief zijn voor jezelf en goed voor jezelf zorgen.

 

Ook in mijn geval was “nee” niet mijn favoriete woord. Willen zeggen wel, maar het daadwerkelijk doen? Was ik niet zo’n kei in. Door een wijze levensles van een aantal jaren terug, is dit drieletterig woord een stuk beter in mij geïntegreerd. En naast de vele andere lessen die ik eveneens heb mogen leren, ben ik erg blij dat ook nee nu ook in mijn woordenboek voorkomt. Wanneer iemand een beroep op mij doet vraag ik me vaker af: wil ik dit echt? Heb ik hier op dit moment tijd voor? Wil ik het niet, omdat het simpelweg niet bij me past of dat ik er niet goed bij voel, dan bedank ik vriendelijk.

 

Op deze manier kan ik situaties goed filteren. Ik zeg nee, wanneer ik iets niet wil of ik het niet zie zitten. Inmiddels weet ik dat nee zeggen niet erg is. En hoe meer je oefent, des te makkelijker het gaat. Want nee zeggen tegen een ander, is ja zeggen tegen jezelf. En vaak is ja het enige juiste antwoord. Voor jezelf!

 

 

Ben jij een kei in nee zeggen? Waar zeg jij nee tegen?

 

Dit blog is onderdeel van de Bloggers Bootcamp; een initiatief van Karin Ramaker

 

Foto: Flickr/Bert Trentels

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: