waarom blog ik
Lezen & schrijven

Waarom blog ik

Via Twitter kwam ik op de site Noah Jade. Kimberley, het brein achter deze site, stelde de vraag „waarom je blog?”

Dit vind ik nu een leuke vraag. Want ja, je kunt wel als een malle aan het typen gaan en je verhaal vertellen. De diepgang erachter, het waarom, is toch ook erg leuk om over na te denken. Waarom blog ik eigenlijk?

 

Waarom blog ik

Ten eerste, omdat ik het nu eenmaal hartstikke leuk vind.
Zolang ik mij kan herinneren vind ik het leuk om te schijven. Wanneer ik op de basisschool de opdracht kreeg om een opstel te schrijven, kon ik echt datgene doen wat ik leuk vond en waar ik goed in was. Als kind kon ik mijn (zeer) levendige fantasie kwijt in de opdracht.

Vele jaren heb ik het schrijven op een zeer laag pitje gezet. Ik was bezig met andere dingen. Totdat ik het schrijven opnieuw heb gevonden. Ik heb het weer opgepakt en een blogsite aangemaakt. Ik had een account via wordpress. Uren kon ik stoeien met de lay-out. Maar nu… de blogs… Waar moest ik over schrijven? Welk onderwerp moest ik aanhouden? En blijf ik, net als bijvoorbeeld de beautybloggers, bij dit onderwerp of kijk ik verder? Zoekende dus.

 

Persoonlijk blog

Ik ben bij mezelf gebleven en heb echt een persoonlijk blog. Ik schrijf over wat ik leuk vind, wat me bezig houd, wat ik mee maak, waar ik ben geweest en ga zo maar door. Het is immers mijn blog.
Het is diverse keren voor gekomen dat mensen zich herkennen in bepaalde situaties. Zij delen mijn gevoelens en ervaringen. Hiermee wordt alsmaar duidelijker dat we niet alleen zijn. Doordat ik bepaalde dingen van me af schrijf, ervaar ik de interactie.

Nu ruim een jaar geleden ben ik van een gratis wordpress account overgestapt naar een eigen domein. Hier ben ik nog altijd blij mee. Toen ik, met een beetje hulp, uitkwam op de naam MissMarleen heb ik snel deze naam gereserveerd. Stel je voor dat iemand anders er met deze naam van tussen ging? Dat mocht niet gebeuren!

 

Hoe nu verder?

Ik blijf tips en trucs lezen om het bloggen te verbeteren. Zoals ik hierboven al aangaf, ik blijf bij mezelf. De blogs die ik schrijf, schrijf ik vanuit mezelf. Sta ik er niet achter, dan wordt of het blog herschreven of er vindt geen publicatie plaats.
Ik zal mezelf blijven triggeren om scherp en allert te blijven. Er is immers zoveel moois om over te schrijven.

 

Dank je wel Kimberley, voor deze leuke vraag. Voor mezelf vind ik het goed om hier bewust mee bezig te zijn geweest.

9 reacties

Geef een reactie