Body & Mind

Waarom

Dit is mijn deelname aan #WOT; Write on Thursday. Op de site van Martha, ook bekend als DrsPee, verschijnt iedere donderdag haar blog met het themawoord. Deze week is dit:

 

Waarom ~ 1) Allen die er al zijn zijn nog in aantocht (crypt.) 2) Bijwoord 3) Bijwoord van reden 4) Hoezo 5) In welk opzicht 6) Levensvraag 7) Met welk doel 8) Oorzaak 9) Om wat 10) Om welke reden 11) Reden 12) Vanwaar 13) Vanwege 14) Vraagwoord 15) Vragend bijwoord 16) Voornaamwoordelijk bijwoord 17) Vragend voornaamwoord 18) Weswege 19) Wes 20) Weshalve

 

 

Waarom dit onderwerp? Hier kan ik toch niet mee uit de voeten? Maar waarom dan niet? Ik heb het blog van Elja gelezen waar Martha in die van haar op doelt. Ik ga op zoek naar mijn waarom.

 

En oh… wat vind ik dit een lastige vraag! Maar waarom dan? Ik ga van hoofd naar buik. Ik ga diep naar binnen bij mezelf. Dit is iets dat ik geregeld doe. Ik ben een gevoelsmens. Ondanks dit houd ik me best veel (lees: te veel) met het waarom bezig. Ik wil situaties leren begrijpen, de vinger erop kunnen leggen. De controle behouden. Inmiddels weet ik dat dit niet altijd lukt. Datgene dat niet mijn verantwoording is en wat ik niet kan veranderen laat ik los. Ik ga niet meer te lang op zoek naar antwoorden. Ik laat het los. En ja, de ene keer gaat het makkelijker dan de andere keer. Ik krijg mijn waarom niet beantwoord en blijf met dit vraagteken, of soms wel meerdere vraagtekens, zitten.

 

 

“Sometimes the questions are complicated and the answers are simple.” 

― Dr. Seuss

 

Aldoende leert men. Ervaring maakt rijker. Antwoorden komen nu eenmaal niet direct. Het geduld wordt op de proef gesteld. En soms komen de antwoorden zelfs helemaal niet. De waarom blijft onbeantwoord. Dit accepteer ik; gelukkig steeds beter. En als iets voor mij bestemd is, komen de antwoorden vanzelf. Daarom!

 

 

 

Foto door: David Shellabarger

5 reacties

Geef een reactie