Fashion & Beauty

Wat is jouw (Lyf)styl?

 

Foto met goedkeuring van Lyfstyl geplaatst
Afbeelding met goedkeuring van Lyfstyl geplaatst

Het begon allemaal met de flyer van Lyfstyl op mijn bureau. Lyfstyl, een pop-up store die van 21 september t/m 22 december a.s. is gevestigd aan de Rapenburgstraat 16 in Lichtenvoorde.

Ik als fashionliefhebster ben hier natuurlijk benieuwd naar. Wat heeft deze winkel nu precies te bieden? De flyer geeft een mooie eerste indruk, maar ik bezoek toch de site. Naast de verkoop van kleding in de pop-up store doen de initatiefneemsters Ingrid Wekking en Marloes Polman nog veel meer. Benieuwd? Lees lekker verder.

De pop-up store; veel vrouwen (en misschien ook wel mannen) herkennen dit vast wel. Je loopt in de stad en ziet een fantastisch jasje. In de winkel voor de spiegel staat het je geweldig. Met een glimlach reken je af bij de kassa en ga je naar huis. Eenmaal thuis haal je het jasje uit de tas en bewonder je deze nog eens voordat je hem netjes in de kast hangt. Eén keer trek je het jasje aan. In de praktijk blijkt dat dit jasje helemaal niet jouw jasje is. Het zit je toch niet zo lekker en je voelt je er niet happy in. Met spijt moet je toegeven dat dit jasje de stempel “miskoop” krijgt. Je kunt het jasje in de kast laten hangen, maar je kunt hem ook naar Lyfstyl brengen. Het jasje ziet er immers als nieuw uit en op deze manier heb je de kans dat het jasje wèl door iemand met heel veel plezier gedragen gaat worden. En ook niet verkeerd, als iemand “jouw” jasje koopt, krijg je ook nog eens 40% van de verkoopprijs; dat is nog eens mooi meegenomen! Kijk hier naar de werkwijze die Lyfstyl hanteert. Het is ook mogelijk om tijdens de openingstijden de kleding bij Lyfstyl achter te laten.

Die miskoop; het is je overkomen. Heel jammer, maar het overkomt de besten! Maar hoe verklein je nu deze kans? Het is bij Lyfstyl mogelijk om workshops te volgen. Neem bijvoorbeeld de workshop Styling. In een paar uur tijd helpt Ingrid je jouw stijl te bepalen. Er wordt gekeken naar wie jij bent als persoon en wat je karakter is. Het is ook mogelijk om middels een workshop te kijken naar de kleuren die bij je passen.

Helemaal blij en tevreden met de fashionable kennis die je nu van jezelf hebt, ga je naar huis. Jij weet nu welke kleding “de vrouw” maakt. Maar jij als fashionable vrouw, gaat natuurlijk de deur niet uit zonder een bijpassende make-up. Maar welke foundation past nu bij je huid? Welke oogschaduw laten je ogen het beste uitkomen en welke lippenstift maakt je look helemaal af? Daar sta je dan, bij de drogist voor al die make-up. Je ziet bijna door de bomen het bos niet meer. Na het vragen van advies sta je met een kwartiertje weer buiten. Maar net als bij kleding is het ook leuk om aan de make-up meer tijd en aandacht te besteden. En niet alleen het opbrengen, maar ook de theorie hierachter. Waarom moet je die lichte kleur tot de wenkbrauw doen, waar moet nu die highlighter en wat in hemelsnaam is een arcadeboog?? Geen paniek. Het is bij Lyfstyl mogelijk om een workshop visagie te doen. Marloes zal haar kennis graag met je delen.

Wat ik zelf erg leuk vind is dat er in de pop-up store schoenen van Oxener worden verkocht. Oxener heeft in de Achterhoek een goede naam. “Kwaliteit” en “modieus” zijn twee belangrijke woorden van de schoenen binnen hun assortiment. Naast Oxener zijn er meer ondernemers die hun bijdrage leveren aan de store. Twee keer per week is er een coupeuse in de winkel die ter plekke de kleding versteld. Er is een expositie van schilderijen, er staan meubels in de winkel van De Steigerhoutman, bij Agnes Wolters kun je terecht voor een workshop interieurstyling. En moet je even wachten of wil je even uitrusten na het lange staan voor de kledingrekken, dan kun je als klant in de winkel genieten van een heerlijk kopje koffie.

Naast de hierboven omschreven workshops “styling”, “kleuradvies” en “visagie” zijn er ook andere workshops te volgen. Neem hier een kijkje of er wat voor je bij zit.

Zoals eerder al eens geschreven, is het uitzoeken van de kledingkast voor mij een noodzakelijk kwaad. Ik vind het niet leuk en zal het ook nooit leuk gaan vinden. Maar ik zal toch eens even sterk zijn en met de bezem door mijn kledingkast gaan. In plaats van de kleding te “dumpen” in de container bij de plaatselijke supermarkt, wil ik toch eens zien dat ze via de pop-up store een nieuwe eigenaresse krijgen.

Lyfstyl_watermerk

Geef een reactie