weg
Body & Mind,  Persoonlijk

Weg

Weg ~ 1) Afstand 2) Autoweg 3) Apo (Grieks) 4) Absent 5) Afwezig 6) Allee 7) Baan 8) Baanvak 9) Bevel 10) Broodje 11) Communicatiemiddel 12) Deel van een stad 13) Doorgang 14) Deel van een wijk 15) De deur uit 16) Die straat is niet te vinden (crypt.) 17) Ertussenuit 18) Etappe 19) Ervandoor 20) Ervandaan 21) Elders 22) Failliet 23) Foetsie

 

Het woord van vandaag heeft meerdere betekenissen. Hier heb je geen woordenboek voor nodig. Het eerste dat in mij op komt is de weg die we bewandelen. Niet letterlijk, maar figuurlijk. Soms lijkt deze weg vlekkeloos en mooi en lijkt het alsof we deze zonder moeite afleggen.

 

Het zal niemand onbekend voorkomen dat de weg vele obstakels kent. De momenten waarin het ons leven wat lastiger (of iets positiever: uitdagender) gaat. Ik zie deze weg voor me als een lastig een weg door het bos (nee, geen bospad) waarin we over de diverse wortels heen moeten stappen. Sommigen gaan nu eenmaal makkelijker als de anderen. Bij een grote wortel, moeten we ons vastgrijpen aan de boom om te voorkomen dat we vallen. Waarom vinden we het toch zo lastig om te vallen? Is ons vroeger niet bijgebracht dat we leren door vallen en opstaan? Als we altijd maar één keer vaker opstaan dan dat we vallen.

 

Op het moment als ik zelf die lastige weg moet bewandelen, vind ook ik het niet leuk en gaat het niet zonder slag of stoot. Maar wanneer ik aan het eind van het bospad terugkijk naar deze weg inclusief de obstakels, ben ik trots. Trots dat ook dit me is gelukt en dat ik er niet slechter van ben geworden om deze weg te bewandelen. Ik ben er sterker door geworden en de weg heeft me gevormd. Het heeft me geleerd dat ik dit aan kan. En daar ben ik dan wel weer weg van.

 

 

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit. Nu ligt #WOT in handen van Martha Pelkman (DrsPee).

 

 

Foto door: Unsplash/Pixabay

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: