Social Media

Welke apps ik gebruik

Tegenwoordig zetten we (ja, ik spreek even voor velen van ons) alles in onze telefoon. Ikzelf heb al jaren een iPhone. Momenteel heb ik de 4S uitvoering. Een „oudje”, maar hij doet het nog prima. Middels dit blog laat ik weten welke apps ik het meest gebruik.

Social Media

Om te twitteren gebruik ik de officiële Twitter app. Ik vind deze nu eenmaal het meest vriendelijk in gebruik en het meest overzichtelijk. Ook maak ik gebruik van HootSuite wanneer ik tweets wil inplannen of bijvoorbeeld op mijn Facebook en Twitter hetzelfde bericht wil posten. Ik mis via HootSuite alleen nog de koppeling met Google+.

Verder gebruik ik de bitly app. Hiermee kun je in een handomdraai de lange URL’s verkorten naar een bit.ly link.

Ook maak ik gebruik van de normale Facebook app, de Facebook Pagina en Facebook Messenger. Het liefst stuur ik persoonlijke berichten vanaf mijn Facebook app, maar dit is inmiddels niet meer gebruiksvriendelijk waardoor ik overstag ben gegaan en deze Messenger app gebruik.

Verder heb ik de Google+ app. Met Google+ heb ik nog steeds zoiets van, wat moet ik ermee? Anderzijds volg ik wel leuke, interessante mensen, dus ik scroll hier met enige regelmaat doorheen.

“Ik zie dit platform echt als een digitaal moodboard”

En Pinterest natuurlijk. Ideeën opdoen voor kleding, kapsels, make-up, interieur en noem maar op. Ik zie dit platform echt als een digitaal moodboard.

Blog

Voor mijn eigen blog gebruik ik de WordPress app. Wanneer ik een taalfout in een blog zie, kan ik deze snel aanpassen. Ook wanneer ik comments op een blogpost krijg, kan ik deze hier goedkeuren en er eventueel op reageren.

Om (veel van) mijn favoriete blogs te volgen gebruik ik Bloglovin. Alle blogs op een rijtje. Makkelijk lezen, liken en eventueel delen. Ik heb de diverse blogs ingedeeld in categorieën, zodat ik voor mezelf alles overzichtelijk heb. Ben nu eenmaal dol op orde.

Chat

Om snel een berichtje te versturen gebruik ik iMessage en WhatsApp. Het voordeel van deze eerste is dat dit ook via mijn iPad en MacBook kan doen.

Omdat veel bekenden van mij geen iPhone (of iPad) hebben, gebruik ik ook nog wel de WhatsApp. WhatsApp vind ik ook handiger met groepsberichten en voor het verzenden van foto’s. Dit gaat via WhatsApp sneller dan via iMessage.

Foto

Without a doubt: Instagram. Maak een foto of kies er één uit de filmrol, doe er een filter overheen en deel hem op de diverse social media kanalen. Een kind kan de was doen.
Flickr gebruik ik de laatste tijd steeds meer.

Amusement

De Netflix app. Ik kijk geen films en series op mijn telefoon. Deze app is de afstandsbediening voor de Google Chromecast. Aangezien ik graag films en series kijk, is dit een app die ik dan ook regelmatig gebruik.

Nieuws

Dit mag niet ontbreken op mijn telefoon. Ik gebruik het liefst de NU.nl app, de app van RTL Nieuws en die van de NOS.
Zo kan ik geregeld tussentijds het nieuws bekijken.

Lifestyle

De LINDA. app; voor serieus, leuk, luchtig en grappig nieuws. Ook neem ik graag tussendoor een kijkje bij H&M.

Ik heb veel meer apps op mijn iPhone staan. Sommigen gebruik ik niet veel, maar hiervan vind ik het wel handig om ze te laten staan. Ik zal ze maar eens nodig hebben.

 

Welke apps gebruiken jullie graag en waarom?

Geef een reactie