welkom bij de club van 40
Body & Mind

Welkom bij de club van 40!

Maanden ben ik ermee bezig geweest. Mijn verjaardag. Ik zag er als een berg tegenop. Alhoewel ik ook zo hard mijn best heb gedaan om de teller bij achtentwintig te stoppen, het mocht niet baten. Dit weekend ben ik officieel geen dertiger meer. Ik ben diverse keren welkom geheten bij de club van 40!

Veertig! Wat vind ik dit oud klinken! Ik voel mezelf geen veertig. En is age niet just a number? Ja. Ik ben wel dankbaar dat ik deze mijlpaal in goede gezondheid mag bereiken. Dat ik onderdeel mag uitmaken van een fijn en warm gezin. Dat ik een heel lieve vriend heb, een fijne familie en fantastische vrienden.
Uiteraard zijn er dingen waar ik in de toekomst aan mag blijven werken. Maar het hele leven is een les. Dit is de afgelopen veertig jaar zo geweest en dat zal ik toekomst ook zo blijven.

Dat het leven bij veertig begint, daar ben ik wel nieuwsgierig naar. Hoe druk je als puber kunt zijn of de buitenwereld je wel leuk en knap genoeg vindt. Dit issue heb ik allang niet meer. Als ik een dag geen zin heb om veel aandacht aan make-up te besteden, dan doe ik dit niet. Puurheid ten top! Innerlijk gezien zijn er altijd punten om aan te werken. Jezelf nu echt eens op die eerste plek te blijven zetten. Kwetsbaar durven zijn. Kwetsbaarheid klinkt fragiel, maar ik vind het een teken van kracht. Jezelf ècht laten zien. Staan, en opstaan, voor jezelf. Kiezen voor jezelf. Vechten voor jezelf. Honderd procent jezelf kunnen zijn. In alle opzichten.

Ik zie dit ronde leeftijdsgetal als een nieuw hoofdstuk. Het begin naar iets dat zoveel mooier is. Het is er niet van het één op andere moment. Ik mag het heft in eigen hand blijven nemen. Heb de regie over mijn eigen leven. Het vertrouwen is er. En dit is wat mij betreft een mooie basis voor al het moois dat komen gaat.

 

 

 

Foto door: Kevin Dooley

6 reacties

Geef een reactie