winnen
Persoonlijk

Winnen

Winnen ~ 1) Aanwerven 2) Behalen 3) Bovenhand krijgen 4) Delven 5) Door inspanning verkrijgen 6) Gewinnen 7) Het zegevieren 8) Inhalen 9) Inpalmen 10) In een strijd zegevieren 11) Nummer een zijn 12) Onttrekken 13) Opdoen 14) Overwinnen 15) Paaien 16) Snaaien 17) Strijken 18) Verdienen 19) Verkrijgen 20) Verslaan 21) Verwerven 22) Voordeel behalen

 

Ik kan heel goed tegen mijn verlies. En dan bedoel ik dit bijvoorbeeld bij een gezelschapsspel. Niet dat ik dit zo vaak speel, maar ik weet gewoon dat ik geen persoon ben die het bord ondersteboven gooit wanneer het spel niet zo gaat als ik zou willen. Natuurlijk is het leuk om winst te behalen, maar niet ten koste van alles en vals spelen, daar doe ik al helemaal niet aan. Ik heb er dan ook een ontzettende hekel aan wanneer een ander dit wel doet.

 

En vroeger… tijdens een teamsport in de gymles. Ook toen vond ik het niet erg om te verliezen. De bal en ik zijn nooit goede maatjes geworden. Ik heb nul balgevoel dus het spel kon me ook niet snel genoeg voorbij zijn. Gewonnen? Leuk meegenomen. Verliezen? Niet erg, doei! Zo snel mogelijk weg van het veld. Die gymles was sowieso niet mijn favoriete onderdeel van het lesrooster. Al die apparaten zijn ook niet mijn lieveling. Gelukkig had ik bij mijn vervolgopleiding geen lichamelijke opvoeding of gymles meer.

 

Maar ik bezit zeer zeker wel vechtlust. Er zijn zeker wel situaties waarin ik wil winnen. Dit is meer op het persoonlijk vlak. Ik wil voor mezelf vooruitgang blijven boeken. Doelen halen die ik voor mezelf heb gesteld. Het is als het ware een wedstrijd met mezelf. En van mezelf wil ik liever niet verliezen.

 

#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.

 

 

Foto door: obsidianphotography/pixabay

Eén reactie

  • Joop

    Ik kan ook goed tegen mijn verlies. De foto die je boven dit verhaal hebt geplaatst, doet mij echter denken aan het gratis schaakprogramma (Tarrasch) dat ik een paar maanden geleden had gedownload. Elk potje dat ik speelde verloor ik jammerlijk. Ik werd gewoon van het bord geveegd en daar had ik dus wèl de pest over in!
    Het schaakspel bleek te draaien op een Stockfish engine, een van de sterkste schaakprogramma’s ter wereld.
    Maar dan nog… verliezen van een computer… aaargh!
    En een programma kun je niet eens een draai om de oren geven.

Geef een reactie