Body & Mind,  Persoonlijk

Zomaar vriendelijk zijn

Ik heb een afspraak en ben ruim op tijd. Ik neem plaats op een van de stoelen die rondom de grote tafel staan. Op de tafel staat een zeer ruime keus aan tijdschriften. Voor elk wat wils. De roddelmagazines laat ik voor wat ze zijn en kies voor Wendy (en haar zoektocht naar geluk). Alhoewel het blad al een poos in de winkel ligt, heb ik er niet eerder in gekeken (ik lees liever een boek in plaats van een tijdschrift). Wel bekijk ik af en toe de online versie.

 

Ik merk bij mezelf op, ik vind de Wendy een mooi magazine. De schitterende illustraties en afbeeldingen, de onderwerpen omtrent het geluk en zelfs de dikte van het papier spreken me aan. Met dit magazine heb ik écht iets in handen. Aan het begin van een nieuw onderwerp staat een mooie quote gepubliceerd. En ook mooie woorden uit de interviews worden uitgelicht en geciteerd.

 

“Zomaar vriendelijk zijn doet wonderen voor een matig humeur”

 

Ik kan niet anders dan mij aansluiten bij deze woorden. Een glimlach op het gezicht doet al wonderen.  Je hebt het altijd bij je. Het gezicht krijgt bijna als vanzelf een vriendelijke uitstraling. Ik merk bij mezelf dat ik mij al beter ga voelen, wanneer ik enkel en alleen die glimlach op mijn gezicht tover. De vriendelijkheid en positiviteit die wordt uitgestraald, komt direct weer bij me terug. Mijn eigen humeur krijgt een boost en op de een of andere manier voel ik me sterker. Zelfverzekerder.

 

En niet alleen mijn eigen humeur knapt hiervan op. Ook de omgeving zal hier veelal positief op reageren. En glimlach eens wanneer je aan het bellen bent. Aan de andere kant van de lijn zien ze je niet, maar toch is je glimlach bijna voelbaar. Waarom zou je deze niet delen? En onthoud; wie goed doet, goed ontmoet.

 

Zo simpel kan het zijn.

 

Dit blog is onderdeel van #PHOT (photo on tuesday); een initiatief van Karin Ramaker.

3 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: