Zomer
Persoonlijk

Zomer

De zomer, deze staat op een fantastische nummer twee op de lijst van mijn favoriete seizoenen. De lente staat onbetwist bovenaan.

 

Zomer ~ Eén van de 4 seizoenen. De astronomische zomer start rond 21 juni, wanneer de dagperiode het langst is en de nachtperiode het kortst. De meteorologische zomer telt de maanden juni, juli en augustus. Het is in dit seizoen dat meestal de hoogste temperaturen worden opgetekend. Ook in dit seizoen telt men de meeste onweersdagen.

 

Ik geniet van de zon die haar licht en warmte naar beneden stuurt. Ik vind het heerlijk om buiten te zitten met een goed boek en een kopje thee (thee is echt voor alle seizoenen) of gezellig met familie of vrienden te barbecuen. Het is net of in de zomer de mensen meer lachen en beter gemutst zijn (ik heb nu wel het beeld voor me wanneer mensen gezellig keuvelend op een bankje een ijsje eten).

De zomer van dit jaar (vandaag twee dagen oud) is er echter één van uitersten. Naast de (paar) mooie dagen waarbij het buiten erg benauwd is, zijn er ook al flinke hoosbuien geweest.  Vanochtend nog. Met name de Randstad moest het bezuren. Deze buien refereer ik zelf niet met de zomer. Maar wie ben ik; Moeder Natuur denkt er anders over en haar wil is wet.

Zoals hierboven al staat, de zomer is twee dagen oud. Ik vertrouw op het gezegde dat na regen zonneschijn volgt. En nu er al heel veel regen is gevallen, ga ik ervan uit dat er heel veel zonneschijn zal volgen.

 

#WOT (Write on Thursday) verschijnt iedere donderdag. Deze dag verschijnt er een woord waarover je kunt schrijven, vloggen of ploggen. #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit. #WOT ligt nu in handen van Martha Pelkman (DrsPee).

 

 

Foto: Pixabay/Greyerbaby

Geef een reactie